AMD a dezvaluit noua placa video Radeon VII

Posted By: Admin On January 10, 2019 In Video Cards.

AMD a dezvaluit Radeon VII la CES 2019. Aceasta este prima placa video din lume construita pe procesul de 7 nanometri, reprezentand o micsorare a tehnologiei gasite in generatia Vega de placi video.

Procesorul grafic contine 3840 de nuclee ce functioneaza la frecventa de 1.8GHz si foloseste 16GB de memorie HBM2, cu 1TB/s de latime de banda. Modelul afisat de AMD la prezentare avea un sistem de racire cu trei ventilatoare si folosea doi conectori de alimentare cu 8 pini.

De la Radeon VII va puteti astepta la un spor de performanta de 30% in aplicatii de productivitate, precum Blender sau Adobe Premiere sau chiar de 62% in ceea ce priveste sarcinile de OpenCL.

In ceea ce priveste jocurile, AMD promite un spor de aproape 35% in jocuri precum Battlefield 5, 25% in Fortnite, iar in Strange Brigate, sub Vulkan, un spor de 42%, fata de Radeon Vega 64.

Placa va fi disponibila din ziua de 7 februarie la pretul recomandat de 700 de dolari/euro si va veni la pachet cu The Division 2, Resident Evil 2 Remake si Devil May Cry 5.