Detalii despre Playstation 5

Posted By: Admin On April 23, 2019 In Others.

Mark Cerny, unul din arhitectii seriei Playstation, din cadrul Sony, a oferit detalii concrete despre Playstation 5 intr-un interviu pentru publicatia Wired.

Noua consola va fi un salt masiv fata de generatia curenta, bazat pe tehnologie AMD. Procesorul central va avea opt nuclee construite pe arhitectura Zen 2, pe 7 nanometri, si este acompaniat de o placa video bazata pe Navi ce va avea suport pentru Ray Tracing. Consola vine cu promisiunea de a putea oferi suport pentru 8K.

Playstation 5 va avea un procesor audio dedicat ce promite sa ofere o experienta foarte diferita fata de generatia anterioara in ceea ce priveste imersiunea. Nu s-au oferit foarte multe detalii despre cum exact functioneaza.

Consola va capata si un spor imens in ceea ce priveste timpii de incarcare. Playstation 5 va folosi stocare pe memorie NAND flash cu o interfata ce permite atingerea unei latimi de banda care deocamdata nu poate fi egalata de vreun produs comercial disponibil pe piata. Un SSD din Playstation 5 poate reduce un timp de incarcare de 15 secunde la doar 0.8 secunde. Nu s-au oferit detalii despre tipul de NAND folosit sau despre natura conexiunii.

Trei alte detalii foarte importante sunt: pastrarea suportului pentru continut fizic, toate jocurile de Playstation 4 vor fi compatibile cu Playstation 5, iar PSVR va functiona pe aceasta noua generatie.

Mark Cerny a declarat ca se va incerca lansarea consolei Playstation 5 la un pret care va fi pe placul gamerilor, considerand functiile sale avansate.

Playstation 5 nu va fi lansat anul acesta, cel mai probabil anul viitor