0

Intel va lansa un mini-PC modular

Intel ne-a aratat „Ghost Canyon NUC” la CES 2020 in Las Vegas. Noul mini-PC va suporta procesoare pana la Core i9 seria H. Intel va vinde NUC-ul pe sistemul barebon(adica va trebui sa va cumparati propria memorie,stocare, sistem de operare si/sau placa video dedicata). Cel mai probabil partenerii o sa includa aceste componente lipsa la fel cum s-a intamplat si cu restul NUC-urilor nemodulare.

Dar cum este acest sistem modular mai exact? Ei bine, sistemul este construit pe un modul care se numeste Element.

Modulul Element vine intr-un format dual-slot si are o carcasa neagra cu un logo Intel si un singur ventilator care asigura racirea elementelor interne. Componentele sunt plasate pe un PCB, sub carcasa, exact ca si placile video prin slotul PCI-E x16.

Inauntrul modului Element avem parte de procesor, doua sloturi de memorie SO-DIMM LPDDR4, doua porturi M.2 pentru stocare si o varietate de porturi I/O care includ Thunderbolt 3, HDMI, Ethernet LAN, port-uri USB si Wi-Fi.

Intregul modul va fi alimentat de un conector cu 8 pini ceea ce sugereaza undeva la 150-200W TDP.

Acest modul este instalat pe un PCB similar cu placile de baza de la un Desktop. Singura diferenta este ca acest PCB este foarte mic si are doar 2 sloturi PCI-e x16, un slot M.2 si conectorul pentru alimentare. Modulul este instalat in primul slot x16 si Placa Video dedicata se poate instala in al 2-lea slot PCI-e X16.

Nu exista detalii despre pret sau data de lansare. Vom updata acest post imediat ce vor aparea mai multe informatii.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *