0

Intel Xe-HPG promite gamerilor o alternativa la AMD si NVIDIA

Intel a dezvaluit recent un nou model de placa grafica destinata gaming-ului, ajuns deja la a patra versiune din urmatoarea generatie Xe. Cu ajutorul acestui produs, Intel va incerca sa patrunda in piata placilor video dedicate; alaturi de AMD si NVIDIA. Chiar mai mult decat atat, intentioneaza sa ofere mai multa putere de procesare grafica, in comparatie cu solutiile actuale integrate in procesoare.

Pentru dispozitivele mobile, avem procesorul grafic Xe-LP (Low power), care promite eficienta sporita. Pentru servere, Xe-HP, care poate realiza lucruri destul de interesante precum transcodarea mai multor streamuri in rezolutie 4K simultan. Intre timp, prima placa video dedicata aflata sub numele de cod Intel DG1, s-ar afla deja in productie dupa spusele companiei.

Modelul Xe-HPG ar trebui sa fie lansat pana la sfarsitul acestui an. Cu toate acestea, gamerii vor mai avea nevoie de putina rabdare. Produsele nu sunt finalizate inca, necesitand cateva retusuri finale si o serie de teste finale.

Placile vor utiliza memorie de tip GDDR6 si accelerare Ray Tracing. Xe-HPG va suporta noile functii destinate gaming-ului, game tuning si game sharpening direct din panoul Intel Graphics Center.

Sursa: Zona.IT

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *