0

NVIDIA a dezvaluit noua serie GeForce RTX 3000

NVIDIA a dezvaluit astazi noua serie de placi grafice RTX 3000, dezvoltate pe noua arhitectura Ampere. Placile vor livra cel mai mare salt generational din istoria seriei GeForce.

Placile grafice prezentate in cadrul evenimentului gazduit de Jensen Huang sunt GeForce RTX 3090, 3080 si 3070; oferind de doua ori mai multa performanta peste prima generatie de placi RTX bazata pe arhitectura Turing.

Specificatiile placilor RTX 3090, RTX 3080, RTX 3070 Founders Edition:

  • GeForce RTX 3090 este modelul de top, cu un pret de 7,499 RON. Are un design pe doua axe cu trei compartimente. In acest mod, NVIDIA a imbunatatit performantele termice si a scazut nivelul de sunet produs. Gratie noului sistem de racire, placa ar fi mai rece cu pana la 30% decat modelul TITAN RTX, pastrand placa video cu 30 de grade Celsius mai rece. Cei 24GB de memorie GDDR6X pot suporta cu usurinta orice sarcina complexa. Placa video RTX 3090 ofera gamerilor posibilitatea de a experimenta gaming-ul in rezolutie 8K la 60 de cadre pe secunda.
  • GeForce RTX 3080 – pretul de pornire incepe de la 3,499 RON, oferind o performanta de pana la doua ori mai mare decat modelul RTX 2080 al generatiei RTX 2000. Placa vine echipata cu 10 GB de memorie GDDR6X la 19Gbps si va sustine fara nicio problema un framerate constant de 60FPS in rezolutie 4K.
  • GeForce RTX 3070 – placa va putea fi cumparata incepand de la 2,499 RON si este mai rapida decat modelul RTX 2080 Ti. Placa este echipata cu memorie 8GB GDDR6.

De asemenea, in cadrul evenimentului, Huang a dezvaluit o serie noua de unelte gandite si dezvoltate special pentru gameri:

NVIDIA Reflex este o noua tehnologie care masoara si optimizeaza latenta sistemului. Reflex Low-Latency Mode reprezinta o tehnologie care va fi integrata in titlurile populare esports, reducand latenta cu pana la 50%. Mai primim si NVIDIA Reflex Latency Analyzer care masoara imput lag-ul dintre mouse si imaginea afisata pe monitor.

NVIDIA Broadcast – streamerii se vor bucura de aceasta veste, cu ajutorul acestui plugin universal poti imbunatatii semnificativ calitatea audio/video in timpul sesiunii de streaming cu ajutorului AI-ului. Vei putea anula zgomotul de fundal cu usurinta, schimbarea efectelor de fundal si mentinerea automata a incadraturii camerei web.

NVIDIA Omniverse Machinima – functia permite utilizatorilor sa utilizeze material din jocurile compatibile si isi pot folosi camera web in combinatie cu inteligenta artificiala pentru a crea personaje.

GeForce RTX 3080 va fi disponibil incepand cu 17 septembrie. GeForce RTX 3090 va putea fi cumparata incepand cu 24 septembrie, iar modelul GeForce RTX 3070 va fi disponibil in luna octombrie.

Sursa: Zona.IT

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *